Αγωνίσματα

Skeet Range
Το γήπεδο οπου διεξάγεται το Σκήτ έχει σχήμα ημικυκλικό. Στα άκρα του ημικυκλίου υπάρχουν τα δύο “σπιτάκια”, τα οποία απέχουν μεταξύ τους 38 περίπου μέτρα. Το ψηλό σπιτάκι στα αριστερά ονομάζεται “pull” και το χαμηλό σπιτάκι δεξιά ονομάζεται “mark”. Τα σπιτάκια αυτά φιλοξενούν τις δυο μηχανές του σκητ, οι οποίες εκτοξεύουν τα πιάτα σε διασταυρούμενες πορείες. Οι σκοπευτές ρίχνουν από 8 βατήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω στο ημικύκλιο, εκτός από τον Νο8, που είναι ανάμεσα στα δύο σπιτάκια. Ο κάθε γυρος αποτελείται από περιλαμβάνει 25 δίσκους, οι οποίοι μοιράζονται στους 8 βατήρες ως μονοί και ως διπλοί (doubles).
Trap RangeΤο άθλημα του Trap διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο με πέντε βατήρες στην γραμμή βολής και ένα βατήρα σε αναμονή. Σε απόσταση 15 μέτρων μπροστά από τους βατήρες βολής υπάρχουν δεκαπέντε μηχανές εκτόξευσης δίσκων (αναλογούν τρεις μηχανές για κάθε βατήρα) οι οποίες είναι τοποθετημένες σε καταπακτή. Ο κάθε αθλητής πυροβολεί ένα δίσκο από κάθε βατήρα και ακολούθως μετακινείται στον επόμενο βατήρα.
Ο κάθε αθλητής μπορεί να ρίξει και τα δύο φυσίγγια για να χτυπήσει ένα δίσκο.Ο αθλητής που βρίσκεται στον βατήρα μετά το κάλεσμα του διαιτητή έχει δέκα δευτερόλεπτα για να κλείσει το όπλο του, να επωμίσει και να δώσει την εντολή για να απελευθερωθεί ο δίσκος. Ο αθλητής δεν γνωρίζει από ποια μηχανή θα απελευθερωθεί ο δίσκος. Ένας δίσκος μπορεί να θεωρηθεί άκυρος εάν δεν γίνει άμεση απελευθέρωση του μετά την εντολή του σκοπευτή, εάν το οπτικό πεδίο του σκοπευτή εμποδίζεται ή εάν ο δίσκος δεν βγει κανονικά από την μηχανή. Κάθε γύρος αποτελείται από 25 δίσκους.
Το Σπόρτινγκ, με δυο λέξεις, είναι προσομοίωση κυνηγετικών βολών. Βολές δηλαδή που θα συναντήσουμε στον κυνηγότοπο δηλαδή βολές οικείες σχετικά με την εμπειρία στο κυνήγι. Ο κάθε αγώνας αποτελείται από 100 δίσκους και διεξάγεται σε δυο αγωνιστικές μέρες. Οι δίσκοι χωρίζονται σε 4 γήπεδα των 25 δίσκων και κάθε γήπεδο αποτελείται από 3 βατήρες. Σε κάθε αγώνα μπορεί κανείς να συναντήσει μεγάλη ποικιλία από δίσκους και πορείες. Οι στόχοι εξομοιώνουν συνήθως το πέταγμα των πουλιών ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις προσομοίωσης της κίνησης του λαγού.